13 juni 2022 door Marc Bozon

Schreuders Handel en transport BV

Schreuders Handel en Transport B.V. (voorheen vennootschap onder firma) werd oorspronkelijk opgericht op 18 oktober 1950. Het bedrijf had als activiteit de handel in zand en grind. Leveringen werden gedaan aan bedrijven en particulieren. Opslag was aan de loswal in Brakel, waarvandaan alle transporten plaatsvonden. Zand werd aangevoerd met een eigen schip en de vrachtwagens werden nog met de schop geladen.

In 1997 werd ook het VCA*-certificaat behaald. Het bezit van dit certificaat maakte de weg voor het bedrijf vrij om zich steeds verder te ontwikkelen, met name in werkzaamheden waarbij milieu-aspecten een grote rol spelen.

Inmiddels blijft het bedrijf groeien en speelt in op de marktaanvragen in diverse categoriën grondstoffen. Het bedrijf vervoert deze grondstoffen, bemiddelt tussen verwerker en ontdoener, handelt in deze grondsoorten door zelf locaties te zoeken, waar deze grondsoorten mogen worden toegepast of vervoert deze grondstoffen naar een verwerker of reiniger. Het daartoe verplichte VIHB-nummer is aanwezig.

De laatste aanwinsten van het bedrijf zijn trucks met opleggers en een containerwagen met aanhanger, waarmee “meer voor minder” kan worden getransporteerd. In de toekomst zal het bedrijf zich verder ontwikkelen en in gaan spelen op de activiteiten, die geboden worden uit de markt.

Zij hebben gekozen voor het Redbeans concept ten behoeve van de bezoekers en de eigen medewerkers.

23 april 2024 door Marc Bozon

Van der Horst Aanhangwagens

Wie kwaliteit waardeert moet bij Van der Horst Aanhangwagens zijn. Zij leveren al bijna 40 jaar vakwerk en service van hoge kwaliteit. Vraag maar na bij hun meer dan 100.000...

17 april 2024 door Marc Bozon

Axxent Masters in Tea ontvangt de officiële B Corp-certificering

Axxent Masters in Tea heeft de officiële B Corp-certificering ontvangen. Dit betekent dat het bedrijf nu officieel erkend wordt als onderdeel van de wereldwijde beweging die zich inzet voor een...