29 maart 2017 door Marc Bozon

Wereldrecordhouder Arjan Dwarshuis met Coffee3 in de Verkadefabriek

Arjan Dwarshuis heeft het afgelopen jaar ‘The Biggest Year’ volbracht. Zijn doel is geweest om een nieuw wereldrecord vogels spotten te vestigen. Voor dat record moest Arjan meer dan 6.042 vogelsoorten in een jaar tijd ‘scoren’. Het is een ongekende fysieke en mentale uitdaging geweest met een bezoek aan tal van landen en gebieden. Met name slaap pakken tijdens de transit- en transport momenten om maar zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Dus geen moment rust en iedere dag weer dag en nacht op pad om het record te vestigen en aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur in de wereld en al hetgeen daar leeft. Met de focus uiteraard op vogels. Echter, er is meer dan vogels en ook de flora en de overige fauna komt aan bod, denk onder andere aan talloze zoogdieren, reptielen en insecten. Vele landen zijn al aan bod geweest met prachtige culturele hoogtepunten, echter hier is geen tijd voor geweest, enkel maar reizen, rijden, varen, lopen, rennen, sluipen met als doel dat wereld record te vestigen. En dat is gelukt! Maar liefst meer dan 6800 soorten heeft hij in 2016 kunnen waarnemen en dat is dus een nieuw wereldrecord. Belangrijk is ook dat Vogelbescherming en BirdLife centraal hebben gestaan in Arjan’s uitdaging en dat zijn streven is om 100.000 euro binnen te halen. Elke cent daarvan gaat linea recta naar het beschermingsprogramma waardoor er nog meer vogelsoorten gered kunnen worden.

white-necked%20rockfowlGedurende zijn reis is Arjan Dwarshuis ondersteund door tal van gidsen, natuur- en vogelvrienden. Ook is hij regelmatig in de media geweest. Zo heeft bijvoorbeeld natuurliefhebber en presentator van RTL Late Night, Humberto Tan, enkele dagen met hem in de Surinaamse jungle doorgebracht en daar is een mooie reportage van verschenen op Youtube. Ook heeft Arjan diverse keren mogen optreden in RTL Late Night, andere TV programma’s en is hij op diverse radio zenders te horen geweest. In de 1e helft van dit jaar zal naar alle waarschijnlijkheid ook de documentaire op TV verschijnen die naar aanleiding van zijn onderneming is gemaakt.

Arjan’s uitdaging en zijn passie heeft ons gefascineerd en vandaar dat we met Coffee3 het afgelopen jaar sponsor zijn geweest van The Biggest Year van Arjan Dwarshuis, waarmee we ook het Preventing Extinction Programme ondersteunen. Derhalve hebben we het afgelopen jaar met regelmaat aandacht geschonken aan de challenge van Arjan Dwarshuis en ook deze lezing in April is onderdeel van het sponsorschap.

Op woensdag 5 April verzorgen we derhalve met Coffee3 een lezing voor het IVN Den Bosch en ook een aantal persoonlijke vrienden en relaties van Coffee3 waarbij we Arjan’s avonturen gaan meebeleven en een gevoel gaan krijgen voor de ultieme fysieke en mentale uitdaging die hij is aangegaan, de vele mooie momenten in de natuur die hij heeft ervaren en de prachtige vogels en andere dieren die hij heeft mogen waarnemen. Arjan is een enthousiast verteller en zijn verhaal zal boeiend zijn voor eenieder. Zeker niet alleen voor de vogelliefhebber maar ook boeiend voor mensen die iets met uitdagingen hebben, iets ondernemen dat buiten de gebaande paden ligt, geven om natuur, houden van reizen, etc..

20 juni 2024 door Marc Bozon

Engelenrun

Engelenrun Op 23 Juni 2024 is de Engelenrun, het leukste hardloopfeest van de regio! Zij hopen op die zondag weer op ieders massale energie te mogen rekenen om er weer...

18 juni 2024 door Marc Bozon

Auto Dieker Lichtenvoorde

Wanneer u een vakgarage zoekt voor onderhoud of werkzaamheden aan uw auto dan wilt u een klantvriendelijke behandeling, servicegerichte houding en aantrekkelijke tarieven. Dat vindt u bij Auto Dieker. Eigenlijk...