21 juni 2021 door Marc Bozon

Single Use Plastics

Plastic afval in zee (plastic soep) is een internationaal probleem. Daarom wil de Europese Unie (EU) wegwerpplastic verminderen en meer plastic inzamelen en recyclen. Hier is een richtlijn voor gemaakt: de Europese Single-use plastic richtlijn (SUP-richtlijn). De maatregelen in deze richtlijn gelden voor alle EU-lidstaten, dus ook voor Nederland. De richtlijn moet in juli 2021 zijn ingevoerd in de regelgeving van alle EU-lidstaten. Sommige plastic wegwerpproducten, ook wel SUP-producten (Single Use Plastic) genoemd, worden vanaf dat moment verboden.

Single Use Plastic (SUP) -logo

Door de zogeheten SUP-richtlijn moeten plastic en kartonnen drinkbekers per 3 juli a.s. worden voorzien van een verplichte SUP-markering.

Kartonnen koffiebekers worden vanaf juli 2021 geproduceerd met een verplichte vermelding van het SUP-logo ‘product bevat plastic’. Dit vanwege het gebruik van een dunne waterdichte coating aan de binnenzijde van de beker. De coating is gemaakt van PE (polyethyleen) of PLA (poly lactic acid), oftewel plastic.

Drinkbekers die volledig uit plastic bestaan worden voorzien van het SUP-logo ‘gemaakt van plastic’.

Bestaande voorraaden kartonnen of plastic bekers zonder SUP-logo mogen gewoon opgemaakt worden. Dit geldt ook voor de producten die vanaf 3 Juli 2021 verboden worden, zoals bv plastic roerstaafjes.

Alternatieven

Uiteraard zijn we met Coffee3 al geruime tijd bezig om alternatieve producten toe te voegen die plastic zwerfafval tegengaan. Zo hebben we onder andere houten roerstaafjes in ons assortiment.

17 april 2024 door Marc Bozon

Axxent Masters in Tea ontvangt de officiële B Corp-certificering

Axxent Masters in Tea heeft de officiële B Corp-certificering ontvangen. Dit betekent dat het bedrijf nu officieel erkend wordt als onderdeel van de wereldwijde beweging die zich inzet voor een...

16 april 2024 door Marc Bozon

NESCAFÉ voorjaarsactie 100% korting op huur!

van 15 April tot 31 Juli. Ga voor een warme lente start op de werkvloer met onze NESCAFÉ voorjaarsactie. Van 15 april tot 31 juli huur je gratis een NESCAFÉ Fido, Fusion of...