25 oktober 2016 door Marc Bozon

Nog maar 156 ‘kliks’ verwijderd van een nieuw en uniek wereldrecord ….

Coffee3 is sponsor van The Biggest Year van Arjan Dwarshuis, ondersteunt het Preventing Extinction Programme, en schenkt dit jaar met regelmaat aandacht aan de challenge van Arjan Dwarshuis om een nieuw wereldrecord vogels spotten te vestigen! Voor dat record moet Arjan meer dan 6.042 vogelsoorten in een jaar tijd ‘scoren’.

Arjan doet dit voor Vogelbescherming en BirdLife en hoopt zo in een jaar tijd 100.000 euro binnen te halen. Elke cent daarvan gaat linea recta naar het beschermingsprogramma. Zo kunnen we nog meer vogelsoorten redden. Hij staat op dit moment op al meer dan 5886 soorten, nog maar 156 soorten verwijderd (2,58%) van het wereldrecord. Klik hier voor het aantal vogelsoorten dat Arjan al heeft gezien.

landkaartHet is een ongekende fysieke en mentale uitdaging met een bezoek aan tal van landen en gebieden. Met name slaap pakken tijdens de transit- en transport momenten om maar zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Dus geen moment rust en iedere dag weer dag en nacht op pad om het record te vestigen en aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur in de wereld en al hetgeen daar leeft. Met de focus uiteraard op vogels. Echter, er is meer dan vogels en ook de flora en de overige fauna komt aan bod, denk onder andere aan talloze zoogdieren, reptielen en insecten.  Vele landen zijn al aan bod geweest met prachtige culturele hoogtepunten, echter hier is geen tijd voor geweest, enkel maar reizen, rijden, varen, lopen, rennen, sluipen met als doel dat wereld record te vestigen. En het ziet ernaar uit dat dat gaat lukken.

Arjan Dwarshuis is onder andere geïnspireerd door David Attenborough voor zijn tomeloze inzet voor het behoud van natuur, door Freek Vonk omdat deze man de natuur ‘spannend’ heeft gemaakt met name voor de jeugd en het brede publiek, en Ed Stafford, de eigentijdse ontdekkingsreiziger die al tal van onmenselijke uitdagingen heeft overleefd.

Gedurende zijn reis is Arjan Dwarshuis ondersteund door tal van gidsen, natuur- en vogelvrienden. Ook is hij regelmatig in de media geweest. Zo heeft natuurliefhebber en presentator van RTL Late Night,  Humberto Tan, enkele dagen met hem in de Surinaamse jungle doorgebracht en daar is een mooie reportage van verschenen op Youtube.

white-capped%20tanagerIn het voorjaar verwachten we met Coffee3 een lezing te verzorgen voor een breed publiek in ‘s-Hertogenbosch waarbij we Arjan’s avonturen gaan meebeleven en een gevoel gaan krijgen voor de ultieme fysieke en mentale uitdaging die hij is aangegaan, de vele mooie momenten in de natuur die hij heeft ervaren en de prachtige vogels en andere dieren die hij heeft mogen waarnemen. Arjan is een enthousiast verteller en zijn verhaal zal boeiend zijn voor eenieder. Zeker niet alleen voor de vogelliefhebber maar ook boeiend voor mensen die iets met uitdagingen hebben, geven om natuur, houden van reizen, etc..

received_993262600782320In het kader van haar MBO beleid ondersteunt Coffee3 dit jaar  Birdlife International, een organisatie die zich inzet voor het behoud van tal van vogelsoorten. Het Preventing Extinction Programme wordt behalve door leden en donateurs van Vogelbescherming en andere partnerorganisaties van BirdLife óók gefinancierd via ‘Species Champions’. Dit zijn ambassadeurs die geld inzamelen en het beschermingswerk promoten.

11 juni 2024 door Marc Bozon

M. Hoefnagels (sier) bestrating & tuinaanleg

Of u nu op zoek bent naar keramische terrastegels, een tuinhuis op maat of iemand die de grondwerkzaamheden voor u verricht, M. Hoefnagels (sier)bestrating & tuinaanleg kunnen u dit allemaal...

5 juni 2024 door Marc Bozon

Keurslager P. van Tongerloo

Het team van Keurslagerij van Tongerloo staat op Den Hof 138 in Aalst/Waalre van maandag t/m zaterdag voor je klaar om je te voorzien van het beste vlees, de lekkerste...