5 oktober 2022 door Marc Bozon

Nestlé steekt miljard in verduurzaming koffieproductie

De Zwitserse koffieproducent Nestlé wil tot 2030 ruim 1 miljard Zwitserse frank (omgerekend ruim 1 miljard euro) investeren om koffieboeren aan te moedigen duurzamere landbouwmethoden toe te passen. Nestlé wil daarmee inspelen op de gevolgen van klimaatverandering die de gewassen bedreigen.

Het koffiebedrijf werkt samen met een netwerk van meer dan 50.000 boeren die koffiebonen leveren. Naast geldelijke bijdragen voor bijvoorbeeld bodembescherming biedt Nestlé de boeren ook trainingen over nieuwe planttechnieken aan. Zo wil Nestlé koffieplanten vervangen door ziekteresistente planten die de opbrengst van de boeren kunnen verhogen. Ook moeten die planten beter bestand zijn tegen de veranderende klimaatomstandigheden.

Nestlé wil investeren omdat koffie van het bedrijf wordt verbouwd in de buurt van de evenaar. Dat gebied is het meest vatbaar voor extreem weer, van droogte tot orkanen. Zo is de verwachting dat extreme droogte ertoe kan leiden dat de grond waarop koffie wordt verbouwd tegen 2050 nog maar voor de helft geschikt is.

Zie her artikel op de ondernemer.nl

28 november 2023 door Marc Bozon

Aannemersbedrijf J. van den Brand B.V.

Aannemersbedrijf J. van den Brand BV uit Teeffelen, voor projecten op gebied van grond-, weg- en waterbouw, transport en loonwerk bent u bij hen aan het juiste adres. Met bijna...

21 november 2023 door Marc Bozon

Hoppenbrouwers Techniek Den Bosch

Het consumentenplatform ‘Hoppenbrouwers Thuis’ heeft een nieuw hoofdkwartier gekregen en wel op het Bedrijventerrein De Herven in ‘s-Hertogenbosch. Altijd genieten van een comfortabel, warm thuis? Hoppenbrouwers Techniek in Den Bosch...